Veelgestelde vragen

Zijn er bezienswaardigheden?

Meer en meer realiseren wij ons dat onze camping in een unieke omgeving ligt. Steden als Ravenna, Rimini, Bologna, Assisi, Urbino en Florence worden door onze gasten bezocht. Ook de dorpen in de directe omgeving van de camping imponeren onze campinggasten. “Wat een rust en ruimte”, is een veel gehoorde opmerking.

De overvloed aan cultuur en schitterende natuur nodigen uit om bekeken en ervaren te worden.
Ravenna: Ravenna is wereldberoemd om zijn schitterende Byzantijnse mozaïeken uit de 5de en 6de eeuw in kerken.

Urbino: Een prachtig bewaard gebleven 15de-eeuwse stad. Hoogtepunt is het paleis van de hertogen. Met name hertog Federico, heeft een belangrijke rol gespeeld.
San Marino: San Marino is de oudste republiek van de wereld. Het belastingparadijs trekt veel toeristen door zijn fraaie ligging, het historische centrum en de vele winkels.
San Leo: Deze prachtige rotsvesting was ooit de hoofdstad van Italië. Hier lijkt de tijd stil te hebben staan. San Leo heeft zeer mooie monumenten, zoals het Fort uit de 15 eeuw, de Parochiekerk uit de 9e tot de 11e eeuw en de Dom uit 1173. Vanuit San Leo heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en dalen.
Assisi: Geboorteplaats van Fransiscus van Assisi. Een prachtig bewaard gebleven stad met vele mooie kerken, kloosters en huizen. Hoogtepunt is de drie verdiepingen tellende kerk van San Francesco.
Rimini: Het dichtstbijzijnde strand vindt u in deze grote badplaats. Veel van de stranden zijn verhuurd (Bagno’s) maar er zijn voldoende vrije stranden (o.a. Miramare) te vinden. In Rimini kunt u ook terecht voor een dagje winkelen. Aan de boulevard zijn ook veel kleinere winkels en tussen Rimini en San Marino zijn veel grote winkelcentra.

De dorpen in de directe omgeving zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, zoals Talamello, Pennabilli, St. Agata Feltria, Sarsina, Petrella Guidi, Santarcangelo en Verucchio.
Het Mijnmuseum in Perticara is dagelijks te bezoeken, daar vindt u veel over de geschiedenis van Perticara en van de ex-zwavelmijn in het bijzonder. Bij voldoende belangstelling wordt er een excursie georganiseerd vanaf de camping naar het Mijnmuseum.