Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 2015

Perticara zonsondergang
Seizoen nr. 17 komt eraan …..
Traditie getrouw leest u nu de “nieuwsbrief” van Camping Perticara. Eveneens traditiegetrouw is dat de nieuwsbrief eigenlijk een terugblik op het afgelopen seizoen is. Eerlijk gezegd zeggen wij steeds tegen elkaar……snel vergeten het jaar 2014!!! Maar we weten ook dat we dit jaar nooit gaan vergeten. Dit heeft alles te maken met de natste zomer sinds 52 jaar in Italië. En hoewel nu uit de statistieken blijkt dat het in onze regio best meegevallen is, gaan wij de hoeveelheid regen niet snel vergeten. Deze viel vooral in de maanden juni en juli. En hoewel het nooit de hele dag door regende was de regen die viel er wel een van het soort waarvan we zeggen dat die viel als “bakken uit de lucht”. En ja voor het eerst in de 16 jarige geschiedenis van de camping waren er plaatsen die compleet verzadigd waren van water.

En dan wordt het zoeken naar oplossingen. Zo kwam onze aannemer met shovel en vrachtwagens grind. Maar omdat wij Terrastoch onze mooie grasplaatsen willen behouden konden we niet doorgaan met het storten van grind. En toen kwam er een campinggast met het verhaal dat zij in Frankrijk meegemaakt hadden dat de campingbaas stro liet komen…..
Een geweldig idee en Bert had binnen een uur van die mooie ronden balen met stro op de camping liggen. En deze verdwenen als sneeuw voor de zon onder de tenten, onder de luifel, voor de tent ingang, looppaden naar de tent of auto en wat was het gevoel voor saamhorigheid groot!! En dan de geur, het leek echt op kamperen bij de boer. Maar het allerbelangrijkst was….het hielp!!
Dat wij nog weken aan “het hooien” geweest zijn was een hele nieuwe ervaring maar het heeft ook wel iets om voor “boer en boerin” te spelen. Zo, dat was “het weer”.

HuifkarEen verwarm zwembad!!! HEERLIJK!! Zwemwater met een constante temperatuur van 25 graden. Wat een feest is dat. Weer of geen weer, gezwommen werd er. En dat zwembad is gebruikt. Ook de wekelijkse zwemdisco was een feestje voor jong en oud. Lekker in het water en zwemmen, spartelen of wat dan ook op muziek en echte onder water discolampen. Dit houden we erin!!
Zinderend waren ook de voetbalavonden. Wie had dat gedacht dat het Nederlands elftal zo ver zou komen. En gezellig was het!!
Wat ook heel leuk was, waren de avonden dat de tractor met huifkar rond reed in de omgeving. En dan vooral de keer dat deze ingeleid werd door de cowboy van Perticara die op zoek was naar zijn paWK 2014 2ard. Hulde aan Joep!!
De inmiddels legendarische voetbaltoernooien werden dit jaar geen enkele keer afgelast vanwege de hitte. Voor de stormbaan was extra water niet nodig op sommige plaatsen lag er “blubber” genoeg.

Maar nu kijken we uit naar het nieuwe seizoen. De kampeerplaatsen zijn weer hersteld en op kritieke plaatsen is de waterhuishouding aangepast. We zeggen het niet vaak maar we hopen dat dit werk helemaal voor niets is geweest. Inmiddels zijn ook de bomen weer gesnoeid en dit alles om dat geweldige uitzicht te behouden. En natuurlijk is het nodige weer geschilderd en vertimmerd.
Maar wat gaat er nu echt veranderen in het komend seizoen ? Onze kokkin Catu komt na 7 jaar trouwe dienst niet meer terug. Tevens worden wij echt een dagje ouder en dit alles heeft ons flink aan het denken gezet. De kogel is door de kerk…..uitgebreid eten op ons terras kan niet meer. Geen nood, de restaurants in de omgeving staan te springen om onze gasten te laten kennismaken met de onvervalste Italiaanse keuken. Bij aankomst ontvangt iedereen een lijst met adressen waar deze restaurants te vinden zijn en wat hun specialiteit is. Veel gasten weten dat 2 daarvan lopend te bereiken zijn. En de anderen op korte afstand van de camping. Met eigen auto of toch liever met de taxi….wij gaan het regelen. Bijkomend voordeel is dat wij geen gasten meer “wegkijken” van het terras om dat de tafels zonodig gedekt moesten worden. Iedereen mag lekker blijven zitten. Genieten van de zonsondergang en een hapje en een drankje. De wijnkaart wordt uitgebreid, SALUTI!! In februari vind er weer een gesprek plaats met ons cateringrestaurant, welke afgelopen jaar al enkele avonden verzorgd heeft. Wat daar uitkomt hoort u nog. Zoals het er nu uitziet komen zij 1x per week om een buffet te verzorgen voor iedereen die daar zin in heeft. Maar ook de slager ziet zijn kans schoon om gasten te laten kennismaken met zijn producten en wie weet wat er allemaal spontaan ontstaat in de komende maanden.

WijnproeverijDe excursies naar o.a. het landgoed van Campo del Sole, de wijnleverancier, het mijnmuseum, St. Agata Feltria gaan ook komend seizoen weer gewoon door.
Maar het aller belangrijkst is dat wij weer een beetje kleiner gaan worden. Teatro Sant Agata FeltriaMaximaal 70 plaatsen. Een kleine camping in Italië !!! Geen massa toerisme en aandacht voor de kampeerder. Dit alles om sfeer, rust en ruimte goed tot zijn recht te laten komen.

Mocht u en jullie nog vakantieplannen gaan maken….Welkom!!
Wij hopen weer veel nieuwe en oude gasten in goede gezondheid te mogen zien.

Wij wensen iedereen een geweldig mooi, gezond en veilig 2015.

[facebook_like_button] [facebook_send_button]