Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief december 2015

1 december 2015 en het is prachtig weer in Perticara.

Natuurlijk geen 30 graden maar lekker lunchen buiten op het terras gaat (nog) prima. Overigens weten we ook weer hoe het er uit ziet als het gesneeuwd heeft want 2 weken geleden liet koning winter even zien dat hij ook nog bestaat. Maar zoals gezegd inmiddels weer mooi weer en kunnen alle werkzaamheden buiten  “gewoon” doorgaan.

Terras appartementenZoals altijd moet er na een kampeerseizoen het nodige gedaan aan en op het kampeerterrein. Deze keer was het vooral de terrassen bij de appartementen die flink onderhanden zijn genomen.  De aanleiding was dat het terras heel langzaam aan “het zakken” was.  Na 17 jaar oplappen hebben we het nu rigoureus aangepakt.  Er zijn 19 flinke palen de grond in geboord en daarop is een flinke muur van beton gestort.  Inmiddels ligt dit alles weer netjes onder de grond en is er bijna niets meer van te zien.  Meteen deze gelegenheid gebruikt om de terrassen van de appartementen flink te vergroten en daar een mooie plavuizenvloer op te leggen. De toekomstige huurders gaan hiervan genieten de komende jaren.

Ook de “frana” op het tweede terras is flink aangepakt en inmiddels ziet alles er weer keurig uit. Kampeerplaatsen herstelt en veel nieuw gras ingezaaid.  Het was nog even spannend want er kon pas eind oktober gezaaid worden. Maar inmiddels ziet alles er groen uit en dat betekend voor komend seizoen een mooie stevige grasmat. Ook de reparaties aan  o.a.toiletgebouw zit er op en op 10 bomen na….is alles gesnoeid.

Loopbrug over de MarecchiaDat alles nog niet klaar is komt omdat wij de elektrische fiets hebben ontdekt.  Wij hebben 2 fietsen gekocht en inmiddels daarmee de hele omgeving uitgekamd. En we kunnen u vertellen dat het een hele ervaring was en is om de streek te beleven vanaf een tweewieler.  Heerlijk en geweldig!!  Zo ook het fietspad langs de rivier de Marecchia.  Het was soms even zoeken maar we weten nu dat je helemaal naar Rimini kan fietsen, bijna overal langs de rivier. Ook schitterend om daar te wandelen. Zo blijft de streek ons verrassen en dat zelfs nog na 18 jaar!! Nu fietsen wij dus met een “hulpmoter” maar het respect voor al die sportieve wielrijders die het zonder hulp doen is nog meer toegenomen.  Zij rijden in grote getallen elke ochtend weer de camping af om de nodige kilometers af te leggen. Fantastisch!! Maar nu nog even de puntjes op de i en dan kunnen wij met  een tevreden gevoel uitkijken naar een nieuw seizoen.

En nu maar hopen dat het nieuwe seizoen net zo mooi wordt als 2015. Wat een heerlijke tijd hebben we gehad en dat mede door onze gasten. Heel veel zon en geweldige temperaturen, alle records zijn verbroken. Natuurlijk ook gekke dingen meegemaakt…..er zijn vast onder deze lezers, kampeerders die zich de komst van  de Ierse gypsies hebben meegemaakt.  Dat deze groep medemensen, op ons verzoek na 2 dagen weer vertrok, en dat zonder problemen, is mede te danken aan de houding van onze gasten.  Dit is op andere campings wel anders gegaan hebben wij gehoord van collega’s.  Ja, ja, na 17 jaar sta je als campingeigenaars nog steeds voor verrassingen.

IMG_1607Met veel plezier kijken we terug op de buffet en pizza avonden. Luca en Sara hebben heel veel pizza’s gebakken. En was de eerste avond een heerlijke grote chaos, meteen de 2e avond ging het allemaal van een leien dakje. Ook de spontane avond “uit” met campinggasten naar het concert in het stokoude kerkje in Monte Sorbo is iets wat voor vele onvergetelijk is.  Niet alleen voor onze gasten maar ook voor de inwoners van Monte Sorbo. Waar kwamen ineens al die Nederlandse auto’s en mensen vandaan?  Voor herhaling vatbaar!

Ook de excursies naar Sant Inge in San Leo en het bezoek aan de Formaggio di Fosse in Perticara  was ontzettend leuk en vooral informatief.  Deze activiteiten houden we er in.

En nu nog 5 maanden en dan starten wij alweer met ons 18e seizoen.  Met veel vertrouwen en verwachtingen kijken wij daar naar uit en dat heeft een reden. Een flink aantal jaren geleden hadden wij 2 medewerkers.  Met veel plezier denken wij regelmatig  terug aan de periode dat zij  toen  onderdeel waren van ons team.  Maar inmiddels zijn de medewerkers van toen al 10 jaar een stel en hebben zij besloten dat er plek is voor een nieuwe uitdaging in hun leven.  En deze uitdaging gaan zij concreet maken door onze rechterhand te worden op de camping. Maar misschien is het beter om te zeggen dat  wij hun rechterhand gaan worden. Ontzettend blij zijn wij dat er jonge mensen zijn die hun creativiteit, energie, frisse eigentijdse blik met heel veel overgave willen laten zien op de camping. Nee, we noemen nog geen namen, maar we hopen van harte dat iedereen nieuwsgierig is en naar Perticara komt om (misschien opnieuw) kennis te komen maken .

Wat blijft is:

  • De geweldige ligging van de camping
  • De rust, ruimte en overvloed aan cultuur
  • De gastvrijheid in de restaurants in de omgeving
  • De mooie fiets en wandelroutes
  • De ruime plaatsen
  • De pizzabakker op het terras
  • De Italiaanse buffetavonden
  • De excursies
  • De voetbal toernooitjes en het disco zwemmen
  • En ja…eigenlijk alles en nog veel meer wat Camping Perticara zo bijzonder maakt

Maar voor dat wij op 10 mei de camping weer open doen volgt er eerst nog een decembermaand en hopelijk een mooie winter.

Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een heel mooi 2016

Saluti e ci vediamo in 2016 a Perticara,

Bert en Nel