Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 2017

Strak blauwe lucht, mooi zonnetje en 4 graden. Zo is “het weer” in Perticara op 5 december. Die strak blauwe lucht en dat zonnetje is voor veel gasten herkenbaar. Die 4 graden niet. En toch denken wij dat onze gasten het afgelopen seizoen wel eens gedacht hebben: “het mag best iets koeler” Oké, 4 graden is een beetje te veel van het goede maar temperaturen rond de 35 graden en meer was voor vele van ons best warm. Veel records zijn verbroken tijdens de mooie warme zomer van 2017.

Maar laten we niet klagen, voor dat mooie weer gingen we toch weer naar Italië en deze heeft de warmste en droogste zomer beleefd sinds 51 jaar. Dat de natuur goed in staat is om zich zelf te herstellen hebben we weer kunnen zien. Leek het wel herfst in augustus met blaadjes die van de bomen vielen en geen groene grasspriet meer te bekennen, in september werd alles weer groen. Wat een paar regenbuien wel niet kunnen doen. Weliswaar hebben niet alle bomen en planten het overleefd op de camping maar in oktober moest de grasmaaimachine uit de schuur komen om het gras te maaien!!

Juul en Martin
Juul en Martin

Kortom, we kijken terug op een mooie zomer. De laatste zomer van Linda en Pieter Bas die weer terug zijn in Nederland. Hun opvolgers zijn via onze Facebook pagina al voorgesteld: Juul en Martin. Juul is zo Nederlands als het maar kan, al heeft ze de laatste jaren weinig Nederlandse bodem onder haar voeten gehad. Martin is geboren in Argentinië maar met Italiaanse grootouders en Italiaans paspoort voelt hij zich hier helemaal thuis. In Ibiza hebben zij elkaar leren kennen en daar hard gewerkt in het toerisme. Dat is ze dus niet vreemd. Maar een vier sterren resort is wel anders als een camping en dat wordt een uitdaging. Al onze Nederlandse gasten mogen hun kennis van de Italiaanse taal gaan toetsen…..Als tegenprestatie mogen onze gasten het Nederlands van Martin verbeteren. En Juul, laat die maar schuiven!!

Wij wensen hun heel veel plezier en succes met het trekken van de kar op de camping. Natuurlijk zijn wij (Bert en Nel) daar waar het nodig is en kijken we uit naar de weer vele ontmoetingen met onze kampeerders.

Montesorbo
Montesorbo

Wat blijft is DAT wat onze camping zo bijzonder maakt. Met plezier en voor herhaling vatbaar denken wij aan de activiteiten van het afgelopen jaar. De muziekuitvoeringen in San Leo en het kerkje in Monte Sorbo

De excursies naar het mijnmuseum, de imker, ons wijnhuis Campo del Sole, “de kaasmaker” van Perticara, de wandelingen met barbecue als toegift, de tassenfabriek van Montini…….noem maar op.

Voor de kinderen waren er natuurlijk de voetbaltoernooitjes en de disco in het zwembad. Overigens was het een eis van Juul en Martin dat zij deze zelf gaan organiseren komend seizoen. Dat wordt spektakel!!

Markt: Groente, honing en truffel
Markt: Groente, honing en truffel
Bomen snoeien
Bomen snoeien

Wat doen jullie nu in de winter is een veel gestelde vraag. Het antwoord is dan steevast…..niet veel. Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar. Inmiddels zijn er heel veel bomen gesnoeid, stroompalen vervangen, plaatsen gerepareerd, gras gezaaid, alles wat stuk was weer gerepareerd, het nodige geschilderd en vernieuwd, nieuwe afspraken gemaakt met leveranciers enz. enz.

Het is nog lang geen mei 2018 maar toch kijken we uit naar het nieuwe seizoen. Naast Martin en Juul komen ook Anna, Viviane, Giorgia en Lisa weer terug. Een Italiaans sfeertje kan niet uitblijven met al deze mooie mensen en daar kijken we naar uit.

Wij wensen al onze gasten een geweldige vakantie op een weergaloze plek in het mooie Italië!!